DreamJob  
Home  |  Over Dreamjob  |  Missie  |  Bedrijven  |  Particulieren  |  Contact  |  Route  |  Links  |  Uw reactie
 
Diensten

Partners

Start je eigen bedrijf!

Ondernemers voor Ondernemers

Een nieuwe toekomst: een eigen bedrijf?
Om aan de behoeften van de ondernemende medewerkers tegemoet te komen, is het programma “Ondernemers voor Ondernemers” in het leven geroepen. Advies, ondersteuning en begeleiding door ondernemers bij het opstellen van een effectief ondernemingsplan én het starten van uw bedrijf in het eerste, tweede en derde jaar!

En als u als nog geen idee hebt voor een eigen bedrijf? Of twijfelt tussen eigen bedrijf en vaste baan? Ook dan biedt het programma - gerund door Dreamjob in samenwerking met het netwerk van ondernemers,   Q-Search - ruimte om te onderzoeken of een eigen bedrijf en het zelfstandig ondernemerschap een optie zijn in plaats van een (andere) vaste baan.

Normaal gesproken wordt dit initiatief financieel gesteund door de werkgever. Wel wordt er geselecteerd qua geschiktheid, ondernemerschap is nu eenmaal niet voor iedereen weggelegd. Daarnaast zult u met uw manager/P&Oer een afspraak moeten maken onder welke condities u aan dit programma kunt deelnemen.

 

De aanpak en duur van het programma
Het programma beslaat 5 fasen:
1. Intake fase                         gesprek en kort assessment
2. Ondernemers Assessment      gesprekken, opdrachten en uitgebreid assessment
3. Inspiratie fase                     kiezen tussen baan of eigen bedrijf en het idee daarvoor      
4. Oriëntatie fase                    het werken aan een business plan en persoonlijkheid
5. Uitvoerings fase                  de start en runnen van het bedrijf

 

De ondersteuning van de onderneming heeft een reikwijdte tot en met het eerste en mogelijk(afhankelijk van u) het tweede en het derde jaar van de de start van het bedrijf. In dit programma zal u individueel ondersteund worden door een Ondernemer Coach TM, die ervaring heeft in het opstarten van bedrijven. Indien nodig zal hij specialisten op het gebied van bijvoorbeeld marketing, verkoop, financiën of rechtsvormen inschakelen.
Begeleiding zal daarnaast waar mogelijk voor een deel in groepen plaatsvinden, zodat u ervaringen kunt delen met collega startende ondernemers.

 

De resultaten
Starters zeggen veel baat te hebben gehad bij de geboden diensten van Dreamjob. Met name omdat Q-Search ook bij de verdere groei van hun organisatie voor alle disciplines ingeschakeld kon worden. In de afgelopen jaren is deze netwerk organisatie uitgegroeid tot hét landelijke advies- en begeleidingscentrum voor ondernemers in spé dat inmiddels 100den nieuwe bedrijven heeft opgeleverd.

Neem contact met mij op   Deze pagina afdrukken
 
Dreamjob international:
The power to realise your dreams