Outplacement naar eigen bedrijf

Ondernemers voor Ondernemers

Wat?

Een modulair programma waar uw medewerker in een outplacement traject wordt begeleid bij het opstarten van een eigen bedrijf. Het programma Ondernemers voor Ondernemers biedt advies, ondersteuning en begeleiding door ondernemers bij het opstellen van een effectief ondernemingsplan én bij het starten van een bedrijf gedurende het eerste en mogelijk tweede en derde jaar.

Voor wie?

Voor werknemers die gewenst of ongewenst het bedrijf gaan verlaten. Met dit traject laat u uw medewerker vertrekken met een droom. Hij/zij zal zich in verschillende stappen oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap om dit vervolgens ook te gaan realiseren.

Inhoud traject :

Het programma van Ondernemers voor Ondernemers bestaat uit de volgende modules;

1 - Ondernemers Intake
De Ondernemers Intake bestaat uit een gesprek en een kort assessment.
Duur: een halve dag.

2 - Inspiratiefase
Uw medewerker twijfelt tussen het zelfstandig ondernemerschap en een vaste baan? Of hij/zij is ondernemend genoeg maar heeft nog niet het juiste marktidee? Ondernemers voor Ondernemers biedt uw medewerker begeleiding in het maken van een keuze.
Duur: twee à drie maanden.

3 - Ondernemers Assessment Periode
Gesprekken, opdrachten en een assessment verschaffen inzicht in ondernemerskwaliteiten, in het marktidee en in de belemmerende factoren voor succesvol toetreden tot de ondernemersmarkt.
Duur: vier tot zes weken.

4 - Oriëntatiefase
Uw medewerker stelt een businessplan op en werkt aan het verbeteren van persoonlijke vaardigheden die van belang zijn voor het ondernemerschap. Hij/zij benadert ook de eerste klanten.
Duur: twee à drie maanden.

5 - Uitvoeringsfase
De start van het bedrijf. De medewerker dient bij de start van een bedrijf met tal van zaken rekening te houden: financiën, huisvesting, acquisitie, marketing, rechtspositie, verzekeringen, enzovoorts. In al deze aspecten kunnen wij hem/haar adviseren én coachen.

Resultaat traject :

Afhankelijk van de vooraf gemaakte afspraken en wensen wordt uw medewerker begeleid totdat deze succesvol is gestart met een eigen bedrijf of daarna. De begeleiding kan zelfs voortgang hebben tot drie jaar na de start.