Direct contact?
Bel 010 42 39 0 39
Contactformulier
Vestigingen
Bel mij terug

Coaching, de normaalste zaak van de wereld

 
 
 
 
ARCHIEF
MEESTE REACTIES
Energie kwaliteit: Telegraaf column van Willem Plandsoen

Willem Plandsoen

23 januari 2011

U merkt ongetwijfeld direct of de helpdeskmedewerker die u aan de lijn heeft, al zijn energie stopt in het oplossen van uw probleem, of dat zijn gedachten zijn bij zijn lage uurloon en het einde van zijn werkdag. U kunt ongetwijfeld ook proeven of de kok van een restaurant uw maaltijd met liefde heeft bereid. Tot dusver niets nieuws. De energie waarmee iemand zijn werk doet, komt hoe dan ook in zijn dienst of product terecht. Via die dienst of dit product komt die energie weer bij u terecht. Vorige week voelde ik me voor het eerst sinds jaren lusteloos nadat ik in mijn favoriete restaurant had gegeten. Er moest iets met de kok zijn, dacht ik.

Dit mechanisme reikt veel verder dan de meeste mensen vermoeden, beweert Serge Benhayon, een Australische filosoof . Hij beweert dat iemands energie kwaliteit, of E-quality, zoals hij het noemt, terugkomt in alles wat hij doet, zegt en zelfs denkt.  Heeft u ooit een telefoongesprek met iemand gevoerd die zijn problemen met u deelde, of beter geformuleerd: zijn problemen bij u dumpte, en u achterliet met een onbehagelijk gevoel of hoofdpijn? Dit is een voorbeeld van de impact van negatieve E-quality.

Om verder mee te kunnen in het idee dat E-quality echt overal invloed op heeft, vraag ik u het volgende experiment te doen: zet een huis- of kantoorgenoot twee glaasjes kraanwater voor. Het eerste glaasje tapt u zo nonchalant  mogelijk vol, terwijl u aan andere dingen denkt en/of uw mobieltje checkt. Het tweede glaasje krijgt uw volle aandacht, waarbij u de intentie hebt de betrokkene echt iets goed te geven. Wedden dat hij het tweede glas aanwijst als het lekkerste.

E-quality gaat verder dan passie voor je werk. Iemand die negatieve energie in zich draagt door drugs, alcohol of ziekte, brengt dit ook over op zijn werk en zijn klanten. De energie van de Chinees die uw broek in elkaar heeft genaaid, komt ook bij u terecht. Wanneer u zich niet prettig voelt in uw broek, die u wel als gegoten zit - en bovendien uw billen kleiner doet lijken - zou dit kunnen liggen aan de energie van de afgebeulde Chinese arbeiders die hem maakten voor een hongerloontje.

Vijfhonderd jaar geleden dachten de meeste mensen nog dat de aarde plat was. Energie kwaliteit zal een volledig geaccepteerd onderdeel van ons denken over werk worden. Bedenk maar: verwacht u energetische goede producten van een bedrijf, waarvan de CEO teert op macht en aan het binnenharken van zo veel mogelijk geld denkt? De voorbeelden kunt u zelf wel op noemen denk ik.

Willem Plandsoen, directeur bij coaching/outplacement bureau Dreamjob
Volgen en discussieren op


0 REACTIES

PLAATS EEN REACTIE
Login of registreer om vaker te reageren en reacties op deze post te blijven volgen.


 
 
 
     
 
Beste Dreamjob,
Ik ben geinteresseerd in
Ik ben bel mij op
of email naar
groeten,

uit