Direct contact?
Bel 010 42 39 0 39
Contactformulier
Vestigingen
Bel mij terug

Coaching, de normaalste zaak van de wereld

 
 
 
 
ARCHIEF
MEESTE REACTIES
Passieloos of passievol?

Gertrud de Witte

03 mei 2011

Heb je wel eens in de klas gezeten bij een leraar die zijn passie voor het vak verloren was? Wat duurt een uur dan lang.

Heb je wel eens een leidinggevende gehad die geen zin meer had in zijn baan? Wat klinken zijn woorden dan leeg, hol en ongeïnspireerd.

Ben je wel eens bij een begrafenis geweest waarbij de pastoor of dominee zijn liefde voor de gemeenschap vergeten was? Dan verandert een persoonlijk afscheid in een onpersoonlijk afdraaien van een set rituelen.

Heb je wel eens een psycholoog gehad die de interesse voor zijn cliënten kwijt was? Wat is het contact dan oppervlakkig.

Op het moment dat je de liefde voor je vak en het leven kwijt bent, verandert je gedrag van betekenisvol naar zielloos. Je doet dan niets anders dan dagelijks je rituelen afwerken.

Passieloos….

Dat laat jij toch niet gebeuren!

Doe jij je werk met passie? Als je antwoord nee is, wat maakt dan dat je daar nog zit? En als je antwoord is dat je niet weet wat nou écht jouw passie is? Maak er dan werk van om dit te gaan ontdekken en stel dit niet langer uit. Koester je liefde en je passie, het is je grootste bezit.


2 REACTIES

Marco den Hartog 03 mei 2011

Wat een herkenbaar verhaal Gertrud. Daar moeten we allemaal alert op blijven! Belangrijk voor onszelf en de mensen om ons heen....

lia Vries 05 september 2011

Een feest van herkenning!

Op een dag weet je het. Je wordt conducteur! met deze leus heeft de spoorwegen een tijdje geprobeerd om mensen te werven. Als het over de persoon zijn passie gaat, denken we vaak op dezelfde manier. We zijn niet tevreden over ons werk en leven en hopen dat er opeens iets op ons pad komt waarvan we gelukkig gaan worden. Vaak zien we dat na een tijdje de teleurstelling en het gevoel dat het toch niet de juiste keuze is geweest. Daarom is het zo belangrijk om ook onze passie en gekte voor ons werk te ervaren en beleven! Voor iedereeen veel passieplezier.

PLAATS EEN REACTIE
Login of registreer om vaker te reageren en reacties op deze post te blijven volgen.


 
 
 
     
 
Beste Dreamjob,
Ik ben geinteresseerd in
Ik ben bel mij op
of email naar
groeten,

uit