Direct contact?
Bel 010 42 39 0 39
Contactformulier
Vestigingen
Bel mij terug

Coaching, de normaalste zaak van de wereld

 
 
 
 
ARCHIEF
MEESTE REACTIES
Outplacement: 70% meer kans op een nieuwe baan!

Johan Eekma

05 september 2011

Uit verschillende onderzoeken blijkt het, de meeste P&O adviseurs weten het, en ook als begeleidend coach zie ik het terug: door een professioneel outplacement traject heb je heel veel meer kans op een nieuwe baan. In veel gevallen gaat het om 70% meer kans dan wanneer je op eigen kracht van werk naar werk probeert te komen.

Natuurlijk, je eerste neiging is om het zelf te willen oppakken. Als je in de vervelende situatie terecht komt dat je boventallig bent verklaard en je moet op zoek naar een nieuwe baan denk je dat je het makkelijk zelf kunt.

Als mensen ziek zijn, gaan ze naar een dokter. Een specialist die ze kan helpen bij hun ziekte. De meeste mensen spelen niet zelf voor arts; tot zover klinkt het logisch. Vreemd genoeg denken mensen in het geval van ontslag dat ze dat helemaal zelf moeten oplossen, zelfs in die situaties waar de ontslagen werknemer een outplacement traject krijgt aangeboden. 'Ik kan het zelf wel, ik heb binnen de kortste keren weer iets nieuws' zijn opmerkingen die ik regelmatig hoor bij opdrachtgevers.

Maar als ik vraag hoe de huidige arbeidsmarkt eruit ziet, of hoe iemand zichzelf aan de man/vrouw brengt, dan is het stil. De meest cruciale punten om aan een nieuwe baan te komen (solliciteren in deze krappe en dus concurrerende arbeidsmarkt en zorgen dat je onderscheidend bent ten opzichte van je concurrenten) zijn simpelweg lastig als je niet dagelijks solliciteert. En dan is het dus handig als een specialist je daarbij helpt!

Heb je er weleens bij stilgestaan dat je die pot pindakaas in de supermarkt koopt in 3/100 van een seconde? Bijna zonder er bij na te denken... en dat doe je omdat juist dat merk pindakaas onderscheidend is ten opzichte van die andere (huis)merken. Datzelfde heb jij nodig: een recruiter of P&O adviseur moet jou onbewust de voorkeur gaan geven. Hoe je dat voor elkaar krijgt? Ik leer het je graag tijdens een traject.

Mijn eerste tip: leer jezelf beter kennen en oefen veel. Iemand als meesterpianist Wibi Soerjadi had al meer dan 10.000 uur op de piano gespeeld voor hij zijn eerste concert had..oefenen, oefenen!

Ook wil ik je adviseren om bij ontslag te vragen om een outplacement traject bij het opmaken van je vaststellingsovereenkomst. Geld is natuurlijk leuk, maar je hebt er maar korte tijd plezier van. Ook weten we dat dat maar een kwart van de ontslagen mensen weer binnen 6 maanden een nieuwe baan heeft. Dan is een specialist op outplacementgebied toch handiger: ruim 7 op de 10 hoger opgeleiden vinden weer een nieuwe baan binnen 7 maanden! Dat levert dus al snel meer op dan die paar duizend euro die je anders 'cash' had gekregen.

Wat is jouw mening eigenlijk: liever geld of een outplacement traject? Ik hoor het graag van je! 


8 REACTIES

Marco den Hartog 05 september 2011

Topblog zeg. Het inzicht dat zelfinzicht meer waard is dan in geld uit te drukken gaat absoluut doordringen!

Maartje den Hartog 06 september 2011

Goed om deze cijfers concreet te noemen. Dan weet je tenminste waar je het over hebt en kan je een gefundeerde beslissing nemen over je toekomst. Mijn missie? Coaching de normaalste zaak van de wereld maken. En voor iedereen de boodschap "because you're worth it!"

Gertrud de Witte 06 september 2011

Mooi artikel Johan!

Theo Kion 07 september 2011

Dus alleen met die mooie sociale netwerken gaat 't niet werken.... Dat doen die P&O'ers je toch geloven?! Ik zal eens 'n collega tippen over deze blog. Bedankt Johan!

hzOgPdeD 14 oktober 2011

I told my kids we'd play after I found what I nedeed. Damnit.

vzKYkGBUoFyC 15 oktober 2011

HFi9Np , [url=http://noxmommtwfpj.com/]noxmommtwfpj[/url], [link=http://injomceevdnk.com/]injomceevdnk[/link], http://ewoghgabglsh.com/

AXuAlenzBJxx 17 oktober 2011

yFgGBJ <a href="http://qwojgfcduzoz.com/">qwojgfcduzoz</a>

OTgJtNYbUe 18 oktober 2011

kGC8sr , [url=http://cgwltpvlggtc.com/]cgwltpvlggtc[/url], [link=http://chpejuykrkgn.com/]chpejuykrkgn[/link], http://xhwzkjugktnt.com/

PLAATS EEN REACTIE
Login of registreer om vaker te reageren en reacties op deze post te blijven volgen.


 
 
 
     
 
Beste Dreamjob,
Ik ben geinteresseerd in
Ik ben bel mij op
of email naar
groeten,

uit