IRO: over IRO reïntegratie en een IRO traject

Wat is een IRO?

Een IRO-traject is een Individuele Reïntegratie Overeenkomst; als u een uitkering ontvangt van het UWV, krijgt u de mogelijkheid om zelf een reïntegratiebureau uit te zoeken dat u individueel begeleidt bij het vinden van een nieuwe baan, of bij het starten van uw eigen onderneming. Dreamjob verzorgt hiervoor IRO coachingstrajecten op maat. U kunt zo zelf een IRO traject samenstellen dat geheel aansluit op uw wensen en behoeften.

Voor wie?

Mensen met een WW- of WIA-uitkering komen in aanmerking voor een IRO-traject, mits zij na een half jaar sinds de aanvang van de uitkering nog geen werk hebben gevonden. In sommige gevallen kunt u echter al eerder aanspraak maken op een Individuele Reïntegratie Overeenkomst (IRO). Ook is het soms mogelijk een IRO-traject aan te vragen vanaf drie maanden vóór een dreigend ontslag. Overleg hierover met uw contactpersoon bij het UWV.

Inhoud IRO traject :

Het traject wordt samengesteld op basis van uw persoonlijke wensen en behoeftes en kan onder meer bestaan uit de volgende unieke modules en onderdelen:

•    Ontwikkeling van uw persoonlijke missie
•    Bepaling van uw droombaan
•    Ontdek uw passies
•    Keuze uit diverse bijzondere trainingen als mindmapping, loopbaanopstellingen,onderhandelen etc
•    Inzet van een jobmarketeer: een coach die een recruitmentbureau leidt en u helpt met een juiste, actuele positionering op de arbeidsmarkt
•    Koppeling aan een recruitmentbureau operend in de branche waar u heen wilt 
•    Mogelijkheid te wisselen van coach tijdens het traject
•    Meerdere coaches op één traject mogelijk (indien u bijvoorbeeld behoefte heeft aan verschillende, specifieke expertises)

  • inzicht in 21ste eeuws solliciteren via virtuele netwerken als XING en LinkedIn  


Het is bij ons ook mogelijk om een speciaal IRO-traject te volgen voor de start van uw eigen bedrijf.

Resultaat IRO traject :

Het traject wordt voortgezet totdat u uw proefperiode succesvol heeft doorlopen bij uw nieuwe werkgever, of totdat u succesvol bent gestart met uw eigen onderneming. Als u uw proeftijd onverhoopt niet doorkomt, kunt u het traject hervatten.

Meer informatie :

IRO en eigenbedrijf: richtlijnen UWV
IRO toelichting brief de Geus, 17 november 2004 (pdf)
IRO en besluit de Geus (pdf)