Start uw eigen bedrijf!

Ondernemers voor Ondernemers

Wat?

Een modulair programma waar u op basis van coaching en consultancy wordt begeleid bij het opstarten van uw eigen bedrijf. Het programma Ondernemers voor Ondernemers biedt advies, ondersteuning en begeleiding door ondernemers bij het opstellen van een effectief ondernemingsplan én bij het starten van uw bedrijf gedurende het eerste en mogelijk tweede en derde jaar.

Wij hielpen met dit programma de afgelopen jaren al meer dan 500 mensen met de start van eigen bedrijf. In 2006 bleek dat van alle daadwerkelijk gestartte bedrijven nog 98% actief was.

Voor wie?

Voor iedereen die zich in verschillende stappen wil oriënteren op het zelfstandig ondernemerschap om dit vervolgens ook te gaan realiseren. U kunt het programma volgen als particulier, maar ook in een IRO- of outplacement traject.

Inhoud traject :

Het programma van Ondernemers voor Ondernemers bestaat uit de volgende modules;

1 - Ondernemers Intake
De Ondernemers Intake bestaat uit een gesprek en een kort assessment.
Duur: een halve dag.

2 - Inspiratiefase
U twijfelt tussen het zelfstandig ondernemerschap en een vaste baan? Of u bent ondernemer maar heeft nog niet het juiste marktidee? Ondernemers voor Ondernemers biedt begeleiding in het maken van een keuze.
Duur: twee à drie maanden.

3 - Ondernemers Assessment Periode
Gesprekken, opdrachten en een assessment verschaffen inzicht in uw ondernemerskwaliteiten, in het marktidee en in de belemmerende factoren voor succesvol toetreden tot de ondernemersmarkt.
Duur: vier tot zes weken.

4 - Oriëntatiefase
U stelt een businessplan op en werkt aan het verbeteren van persoonlijke vaardigheden die van belang zijn voor het ondernemerschap. U benadert ook uw eerste klanten.
Duur: twee à drie maanden.

5 - Uitvoeringsfase
De start van het bedrijf. U dient bij de start van een bedrijf met tal van zaken rekening te houden: financiën, huisvesting, acquisitie, marketing, rechtspositie, verzekeringen, enzovoorts. In al deze aspecten kunnen wij u adviseren én coachen.

Resultaat traject :

Afhankelijk van de vooraf gemaakte afspraken en wensen wordt u begeleid totdat u succesvol bent gestart met uw bedrijf of daarna. De begeleiding kan zelfs voortgang hebben tot drie jaar na de start.