DreamJob
Home  |  Onze coaches  |  Over Dreamjob  |  Bedrijven  |  Particulieren/werknemers  |  Vestigingen  |  Links
 

Diensten

Partner worden
Succes verhalen

IRO: de Individuele Re´ntegratie OvereenkomstIRO traject, een mogelijkheid voor jou?
Sinds 1 januari 2004 hebben mensen die arbeidsongeschikt (WAO) zijn of een uitkering (WW) hebben, recht op individuele begeleiding naar nieuw werk middels een zogenaamde Individuele Re´ntegratie Overeenkomst (IRO).

Mensen die een uitkering via het UWV hebben komen pas na een half jaar voor zo'n zogenaamd IRO traject in aanmerking. Dergelijke IRO trajecten heeft Dreamjob inmiddels veelvuldig succesvol afgerond.
Na een halfjaar ontvangen mensen normaal gesproken een oproep om zich bij het UWV te melden. Om een IRO traject te versnellen, kun je zelf al, kort voor het verstrijken van dit halve jaar, het UWV benaderen om een afspraak te maken voor een IRO traject. Zo'n eerdere afspraak maken lukt meestal wel. Let er op dat je voor de feitelijke start van een IRO traject door een aantal administratieve handelingen heen moet die behoorlijk vertragend kunnen werken.
De eerste stap is dat het UWV je nu een re´ntegratiecoach toewijst. Deze re´ntegratiecoach zal je begeleiden tijdens je IRO traject. Zonder re´ntegratiecoach, en een eerste afspraak met hem/haar, kan er geen IRO traject gestart worden. Het unieke van een IRO traject: je mag zelf je re´ntegratiebureau uitzoeken. Verstandig is daarom met een aantal bureaus die IRO trajecten aanbieden, afspraken te maken om te kijken met welk bureau je een klik hebt. Kijk naar inhoud, maar luister vooral naar je gevoel.

Het IRO traject begint bij Dreamjob met een kennismakingsgesprek (de "intake"). De intake is vrijblijvend, naar twee kanten. Wij kunnen en willen ook niet iedereen helpen. Het is belangrijk dat zowel jij als wij een klik ervaren.
Het IRO traject wordt verwoord in een zogenaamd IRO traject plan, het plan wat wij voor jou opstellen en waarmee je naar het UWV dient te gaan om autorisatie te krijgen voor een IRO traject. De re´ntegratiecoach zal dit moeten goed te keuren. Zonder een dergelijke goedkeuring kan een IRO traject niet gestart worden.

Een IRO traject kan bij Dreamjob opgebouwd worden uit 3 modules:

  • wie ben ik - zelf inzicht, wat zijn mijn talenten. uniek punt: ontwikkelen van een persoonlijke missie mbv "Robbins" technieken.

  • wat wil ik- bepaling profiel droombaan. uniek punt: moderne creativiteits methodes uit de leer van Deepak Chopra.

  • hoe bereik ik wat ik wil - uitvoeringsfase, het vinden van de baan of start eigen bedrijf.

Uniek in deze laatste module is het feit dat Dreamjob een groot netwerk - - om zich heen heeft waarin wij samen werken met zo'n 20 recruitment bureaus. Je wordt, indien nodig, ook bij zo'n bureau actief ondergebracht.
Verder kan Dreamjob in een traject een jobmarketeer inzetten om je optimaal te begeleiden met je positionering op de arbeidsmarkt. Deze jobmarketeer is een coach die daarnaast ook een recruitmentbureau heeft, en de arbeidsmarkt dus goed kent.
Verder ben je in gelegenheid voor je IRO traject de meest actuele netwerktraining te volgen die Nederland op dit moment kent: "Netwerken werkt", gebaseerd op het succesvolle boek "Netwerken werkt" van Rob van Eeden.

En het belangrijkste: uniek zijn ook onze onderscheidende coaches.

Dreamjob begeleidde inmiddels diverse mensen middels een Individuele Re´ntegratie Overeenkomst (IRO) naar nieuw werk of de start van een eigen bedrijf. Dat laatste is ook een uniek punt, wij hanteren de succesaanpak van Ondernemers voor Ondernemers, welke de afgelopen jaren 400+ nieuwe bedrijven opleverde. Wij zijn zo dÚ specialist in het mensen helpen opstarten van een eigen bedrijf middels een IRO traject.

Maak daarom een vrijblijvende afspraak voor een oriŰnterend gesprek en overtuig je van de unieke begeleiding in IRO trajecten door Dreamjob.

meer informatie:

IRO en eigenbedrijf: richtlijnen UWV
IRO toelichting brief de Geus, 17 november 2004 (pdf)
IRO en besluit de Geus (pdf)

Neem contact met ons op  Deze pagina afdrukken
The power to realise your dreams