Direct contact?
Bel 010 42 39 0 39
Contactformulier
Vestigingen
Bel mij terug

Coaching, de normaalste zaak van de wereld

 
 
 
 
Voor P&O/HR
 

Met Outplacement Next Generation helpen we circa 85% van onze cliënten binnen maximaal 1 jaar aan een nieuwe passende baan.

 

Werknemers zichzelf laten ontwikkelen tot succesvolle managers binnen uw bedrijf. Of uw managementteam sterker laten functioneren!

Werken met de talenten van medewerkers, medewerkers bewust maken van hun 'kunnen'.

Ik wil checken of mijn werknemers wel op de juiste plek zitten. Of een medewerker vraagt zich af of hij wel de juiste loopbaankeuze heeft gemaakt.

Voor ondernemende werknemers die na hun ontslag een eigen bedrijf willen beginnen.

Outplacement Next Generation

Het resultaatgerichte outplacementtraject van Dreamjob voor boventallige of ontslagen werknemers

De huidige arbeidsmarkt is fundamenteel anders dan een aantal jaren geleden. En dat merken uw medewerkers wanneer ze (wellicht noodgedwongen) weer de arbeidsmarkt op gaan. De tijden zijn dus veranderd. Tijd voor een andere, moderne outplacement aanpak!

Outplacement Next Generation van Dreamjob staat precies daar voor. Wij behouden het waardevolle van een ‘traditioneel’ outplacement traject maar vullen dit aan met eigentijdse middelen en inzichten. Zo vinden ontslagen werknemers sneller een meer passende baan. Ook als het gaat om collectief ontslag!

Maximale kansen op een nieuwe baan!

Reorganisatie, boventalligheid of faillissement van een bedrijfsonderdeel? En dus (on)gewild ontslag van werknemers? Hun kansen op het snel vinden van een nieuwe baan buiten de organisatie vergroten? Denk dan aan Outplacement Next Generation. Ontslagen medewerkers krijgen intensieve begeleiding door een ervaren Dreamjob coach en een aantal specialisten. De wensen en kwaliteiten van uw medewerkers zijn daarbij het uitgangspunt.

Nieuwe tijd? Nieuwe oplossingen!

Netwerken of solliciteren? Een digitaal of toch een traditioneel CV? Vragen die in de huidige tijd van het solliciteren belangrijk zijn. De tijden zijn dus veranderd. Dreamjob onderkent dat en komt met moderne communicatiemiddelen en - technieken. De tijden veranderen, we hebben dus nieuwe oplossingen nodig!

Het verschil tussen Dreamjob en andere outplacement bureaus:

  1. Maatwerk in coaching en trainingen. Geen ‘algemene’ coaches en standaard trainingen, maar ervaren, senior coaches en een breed palet aan maatwerk trainingen.
  2. Persoonlijke Marketing & Sales. We ontwikkelen een persoonlijke marketing-aanpak voor elke medewerker. Hiermee vergroten zijn of haar kansen op die nieuwe baan aanmerkelijk!
  3. Verstand van uw branche. Onze coaches brengen een ruime werkervaring in vele branches in. Waarschijnlijk ook in de branche van uw bedrijf!

Hoe regel ik Outplacement Next Generation voor werknemers?

Gaat het om collectief ontslag? Of om een individueel geval? In beide gevallen levert Dreamjob maatwerk. Met de coach bepaalt de medewerker wat hij of zij wilt en nodig heeft. Gaat het om bezinning over de loopbaan? Of zijn ze al klaar voor de arbeidsmarkt? Of draait het nu juist om een afgewogen combinatie van beiden?  Dat kan ook. Er is keuze uit 40 coaches en specialisten. Alles is dus mogelijk.

Stap 1: Een gesprek met een coach, of accountmanager van Dreamjob

U belt ons, of vult het contactformulier in. De Frontoffice neemt binnen 24 uur (werkdagen) contact op. Zij kunnen aan de hand van uw situatie u in contact brengen met een coach, of met een accountmanager van Dreamjob.

  1. Wanneer komt u in contact met een coach?
  2. Wanneer komt u in contact met een accountmanager?

Stap 2: Doel van het traject samenstellen

Individuele coaching

De beoogde coach heeft een individueel gesprek met uw werknemer. En vaak ook een driehoeksgesprek waarbij u aanschuift. Vervolgens ontvangt u ons maatwerkplan over beoogde doelen en de daarvoor benodigde gesprekken en investering. Is er akkoord? Dan gaan we direct aan de slag.

Outplacement bij collectief ontslag

De accountmanager stelt een projectplan op aan de hand waarvan een team van Dreamjob-coaches de trajecten opstart. Uw werknemers kunnen hun eigen coach kiezen aan de hand van bijvoorbeeld:

  1. Een kick-off sessie waarin coaches en werknemers persoonlijk kennis maken
  2. Schriftelijke documentatie
  3. Uw intranet
  4. Via deze website

De Dreamjob coaches voeren individuele gesprekken met uw werknemers. Vervolgens ontvangt u ons maatwerkplan over beoogde doelen en de daarvoor benodigde gesprekken en investeringen.  Is er akkoord? Dan gaan we direct aan de slag.

Stap 3: starten met het Afsluiten van het verleden.

Een punt zetten achter een vervelende periode. Sommige medewerkers zijn geraakt door het ontslag of onvrijwillig vertrek. In deze fase leren ze het 'verlies' van de baan te verwerken.

Stap 4: Bepalen Droombaan

Zat uw werknemer werkelijk in de juiste functie of branche? Of net als 70% van alle Nederlandse werknemers niet echt op de juiste plek? Uw medewerker gaat samen met de coach op zoek naar de kenmerken van de ‘droombaan’. Ook belangrijk: wat is de weg om die droombaan te gaan vinden. Het resultaat van deze zoektocht is een uitgebreid zoekprofiel en een ‘routekaart’ om die baan te vinden.

Stap 5: Zichzelf ‘vermarkten’ op de arbeidsmarkt

In deze fase wordt acties ondernomen om de droombaan te realiseren. We noemen dit persoonlijke marketing en sales, Dreamjob’s specialisme. We leren ze de fijne kneepjes van het internet. En helpen ze aan de juiste introducties en de nieuwste vacatures. Wij halen echt alles uit de kast voor ze. En met resultaat. 85% van de Dreamjob Next Generation trajecten leidt tot een nieuwe passende baan!

Stap 6: Een nieuwe baan

Nazorg in een nieuwe baan kan ook onderdeel zijn van een traject voor een medewerker. Het is immers belangrijk dat een medewerker zijn nieuwe baan ook behoudt.

Ik wil meer weten van Outplacement Next Generation. Neem snel contact met me op.


SUCCESVERHALEN Outplacement Next Generation
Rodrique: Na een jaar begeleiding door een ander bureau vond ik via Dreamjob wél mijn droombaan!

Christine: Ik kreeg helder wie ik ben, wat ik kan en wat ik wil en ben nu van baan veranderd

Stephan: Assistent accountant bij een financieel dienstverlener

Ronny: 13 jaar gewerkt bij dezelfde werkgever, en plots ontslagen

Twan: Marketing & Sales Manager bij een merkenbureau

Jeroen: Onderwijzer

Daan: Commercieel Service Manager bij een internationale ICT-organisatie

Kathleen:

Patricia: Sportjournaliste


Referenties
Financiële dienstverlening
Nationale Nederlanden ABN Amro Rabobank ASR Vastgoed
ICT.
Ciber Nederland BV Oracle
Zakelijke dienstverlening
Newtel Essence Koninklijke Dirkzwager Ernst & Young Rotterdam
Levensmiddelen.
Danone
Industrie
Interflon B.V. Bowie Recycling Antalis Aurum Groep JPC Smurfit Kappa
Onroerend goed
Vestia Nootdorp BIM Vastgoed
Onderwijs
Drenthe College ROC Mondriaan Hogeschool InHolland Sopoh Stichting BOOR - Prosco
Overheid
Gemeente Waalre Gemeente Rotterdam Ministerie van Infrastructuur en Milieu
Informatie en Communicatie

Coaches
Alex Janssen
Almelo(Twentelaan) , Apeldoorn(Ommeland) , Deventer(Singel) , Enschede(Auke Vleerstraat) , Hengelo(Demmersweg) , Oldenzaal(Eektestraat) , Rijssen(Huttenwal)
Det Jacobs
Leiden(Kanaalpark)
Eunice Gubbels
Haarlem(Raamsingel)
Eveline de Ridder
Den Haag(Bezuidenhoutseweg) , Gouda(Boelekade) , Rotterdam(Wijnhaven) , Spijkenisse(Vlinderveen) , Dordrecht(Nieuwe Haven)
Gertrud de Witte
Haarlem(Anna van Burenlaan)
Ghislaine Keyzer
Den Haag(Bezuidenhoutseweg) , Rotterdam(Wijnhaven) , Den Haag(Raamweg)
Hedwig Passier
Nuenen(Refelingse Erven) , St-Michielsgestel(P. Dondersplein)
Jan Scholtens
Apeldoorn(Jean Monnetpark) , Velp(Emmastraat) , Chaam (Ulvenhout)(Dorpsstraat) , Bussum(Albrechtlaan) , 's-Hertogenbosch(Triniteitstraat) , Diepenveen(Boxbergerweg) , Tilburg(Piushaven) , Utrecht(Maliebaan) , Utrecht(Nieuwegracht) , Leusden(Kerkweg) , Nijmegen(Sint Carnisiussingel) , Zutphen(IJsselkade) , Zwolle(Oosterlaan) , Breda(Oranjesingel) , Boxtel(Clarissenstraat) , Hengelo(Robijnstraat)
Johan Eekma
Den Haag(Bezuidenhoutseweg) , Rotterdam(Wijnhaven) , Utrecht(Nieuwegracht)
Jolanda Bouwman
Amersfoort(Nijverheidsweg Noord) , Baarn(Javalaan) , Bussum(Albrechtlaan) , Soest(Birkstraat) , Utrecht(Maliebaan) , Utrecht(Nieuwegracht) , Zeist(Utrechtseweg) , Leusden(Kerkweg)
Lia Vries
Alkmaar(Bierkade) , Amsterdam(Timorplein)
Mirjam Hooiveld
Amsterdam(Kromme Waal) , Amsterdam(Science Park) , Utrecht(Nieuwegracht)
Monika Rietveld
Den Haag(Bezuidenhoutseweg) , Leiden(Kanaalpark) , Rotterdam(Wijnhaven) , Voorschoten(Zwaluwweg) , Spijkenisse(Vlinderveen) , Den Haag(Raamweg)
Monique de Boer
Utrecht(Maliebaan) , Utrecht(Nieuwegracht)
Natalie Eckelkamp
Amsterdam(Saxenburgerstraat)
Pia Peltzer
's-Hertogenbosch(Triniteitstraat)
Pieter Heddema
Katwijk aan Zee(Buitensluisstraat)
Renny Bos
Assen(Oostersingel) , Groningen(Kloosterstraat)
Rob Bartels
Rotterdam(Rijksboom) , Rotterdam(Wijnhaven) , Tilburg(Piushaven) , Spijkenisse(Vlinderveen) , Breda(Oranjesingel) , Dordrecht(Nieuwe Haven)
Rose-Anne Mutsaers
Tilburg(Boomstraat)
Sonja van der Waart
Den Haag(Bezuidenhoutseweg) , Den Haag(Middelburgsestraat) , Rotterdam(Wijnhaven)
Tini van de Wetering
Rotterdam(Charloisse Kerksingel) , Rotterdam(Wijnhaven) , Spijkenisse(Vlinderveen) , Dordrecht(Nieuwe Haven)
Willem Plandsoen
Den Haag(Bezuidenhoutseweg) , Rotterdam(Wijnhaven)
Yvonne Eikens
Almere(Brandersmolenstraat) , Baarn(Javalaan) , Bussum(Albrechtlaan) , Hilversum(Oude Amersfoortseweg) , Zeist(Utrechtseweg) , Leusden(Kerkweg)
Adinda Bremer
Baarn(Javalaan) , Utrecht(Maliebaan) , Utrecht(Nieuwegracht) , Zeist(Utrechtseweg) , Leusden(Kerkweg) , Zwolle(Oosterlaan)
Els van Mourik
Amsterdam(Hendrik Werkmanstraat)
Daan Limburg
Apeldoorn(Jean Monnetpark) , Baarn(Javalaan) , Utrecht(Maliebaan) , Utrecht(Nieuwegracht) , Zeist(Utrechtseweg) , Leusden(Kerkweg)

 
 
 
     
 
Beste Dreamjob,
Ik ben geinteresseerd in
Ik ben bel mij op
of email naar
groeten,

uit
 
     
     
 
Vind uw coach
Er is altijd een Dreamjob coach die bij u past. Vind een coach bij u in de buurt.

Vind een coach die bij u past
Overzicht alle coaches