Direct contact?
Bel 010 42 39 0 39
Contactformulier
Vestigingen
Bel mij terug

Coaching, de normaalste zaak van de wereld

 
 
 
 
Maatschappelijke verantwoording
Dreamjob is een coachbureau met bewustzijn voor de omgeving, respect voor iedereen en een verantwoord financieel beleid.
ONZE COACHES
Passie, professionaliteit en resultaatgerichtheid. Drie kenmerken, waaraan u elke Dreamjob coach herkent. Overzicht alle coaches

Stichting Renuka Nepal

Momenteel ondersteunt Dreamjob een belangrijk project dat door de Stichting Renuka Nepal wordt opgezet: het aanleggen van een irrigatiesysteem in Yanchok, een arm gebied in Nepal.

Rineke Gronert is de oprichter van Stichting Renuka Nepal (SRN). De stichting staat vooral voor sociale hulp aan moedergroepen en kinderen in Nepal. Het doel is om de vrouwen een betere toekomst te bieden. Zoals Rineke het een beetje emotioneel verwoord: “omdat er vaak nog onvoldoende gelijkwaardigheid en onrechtvaardigheid is in de wereld!"

SRN realiseert deze sociale hulp door kinderdagopvang te bieden aan vrouwen in Nepal. Er zijn 3 scholen gebouwd, personeel aangenomen en opgeleid en voorzien van alle noodzakelijke faciliteiten. De kinderen in de dagopvang krijgen daar basisonderwijs  (middels het Montessori-systeem) en ook elementen uit opvoeding (zoals handen wassen, tanden poetsen en opruimen) wordt ze direct ‘met de paplepel ingegoten’.

Het belangrijkste wat SRN wil bereiken, is dat elke kinderdagopvang zelfstandig kan werken, dus zonder ondersteuning van SRN. ‘Wanneer ze landbouwproducten of sieraden verkopen op de lokale markt en zelf zoveel mogelijk zelfvoorzienend zijn, zijn ze binnen enkele jaren zelfstandig, mooi hè!’ zegt Rineke glimlachend. Ze vervolgt met een wat serieuzere blik: ‘tegelijkertijd mislukken oogsten veel te vaak door droogte of juist door heftig onweer met hagel’.  Daarom is een pijpleiding van 7 km lang nodig om ze in Yanchok minder afhankelijk te maken van het weer. Daardoor verdubbeld of verdrievoudigd de oogst!’

Het is een project wat € 60.000 gaat kosten; daarom is veel steun nodig. Dreamjob en bijvoorbeeld hulporganisatie NCDO zijn overtuigd van het nut van dit project en ondersteunen het graag. Als lezers hetzelfde willen doen, dan kan dat. Op de website van SRN lees je hier meer over:

Op de vraag wat dit tot haar Droombaan maakt, geeft ze een antwoord wat ook menig loopbaancoach goed zou kunnen gebruiken in zijn of haar begeleiding. Met veel passie in haar stem zegt ze: ‘Het is eigenlijk groter dan mijn Droombaan! Ik zie dat vrouwen hun respect en eigenwaarde hebben gekregen, en daar kan niets tegenop. En dat verandert niet alleen niet iets voor hen, maar het voedt ook mijn eigenwaarde, kracht en groei.

 
 
 
     
 
Beste Dreamjob,
Ik ben geinteresseerd in
Ik ben bel mij op
of email naar
groeten,

uit