Direct contact?
Bel 010 42 39 0 39
Contactformulier
Vestigingen
Bel mij terug

Coaching, de normaalste zaak van de wereld

 
 
 
 
Achtergrond
Els van Mourik
Mijn inspiratie, zowel privé als in mijn werk, haal ik uit mensen en hun verhalen in de wereld om mij heen. Dit kan tijdens een internationale bijeenkomst zijn, maar ook van de gesprekken met Marokkaanse buurtjongeren op het bankje voor mijn huis in Amsterdam. Het creëren van ruimte voor het vertellen van het verhaal en daarbij de verbeelding aan het woord te laten, levert vaak voldoende ‘blikopeners’ op voor de coaching gesprekken.

BRANCHE ERVARING
Zakelijke dienstverlening
Onderwijs
Overheid
Non-Profit
Cultuur
Gezondheidszorg
Informatie en Communicatie
Maatschappelijke Dienstverlening
Sport en Recreatie

FUNCTIE ERVARING
Advies / Consultancy
Onderwijs / Educatie
Management / Directie
Mediation
P&O / HRM
Projectmanagement
Staf / Beleid
Training
Zorg & Welzijn
Organisatie ontwikkeling
Counselling / Psychologie
Management Development
Internationaal

WAAR COACH IK?

WELKE DIENSTEN LEVER IK?

Els van Mourik

Om mee te beginnen: ik hou van mijn vak, het begeleiden van mensen en organisaties bij hun leren en ontwikkelen en het implementeren van de veranderingen. Het leren en ontwikkelen is ook altijd de leidraad geweest in mijn eigen levensloopbaan. Van trainer/ontwikkelaar naar consultant en coach op het gebied van management & organisatieontwikkeling en van ondernemer/eigenaar naar directeur. Mijn werkervaring heeft vorm en inhoud gekregen door mijn werkzaamheden in de diverse rollen voor organisaties in een (internationale) non-profit en overheidscontext.

Mijn motivatie
Mijn inspiratie, zowel privé als in mijn werk, haal ik uit mensen en hun verhalen in de wereld om mij heen. Dit kan tijdens een internationale bijeenkomst zijn, maar ook van de gesprekken met Marokkaanse buurtjongeren op het bankje voor mijn huis in Amsterdam. Ik geniet van kunstenaars, musici, verhalenvertellers, vakmensen enz. uit alle delen van de wereld die een beroep doen op mijn verbeeldingskracht en mij uitdagen om zaken vanuit een ander perspectief te bekijken, dan het gebaande pad of het juiste hokje. Door het luisteren naar en lezen van verhalen kreeg ik ook de handvatten om mijn eigen levenservaringen te onderzoeken en te verwoorden. Eerst in beelden en later in taal of met Milan Kundera te spreken, ‘landschappen te betreden die ontoegankelijk zijn voor het rationele denken’: verlangen, hartstocht, angst, wanhoop, liefde, woede, seksualiteit en onmacht.

Mijn talent als coach
Ook in mijn coachen maak ik gebruik van verhalen en ondersteun ik de gecoachte persoon om zijn of haar verhaal te vertellen en daar betekenis aan te geven. Het inzoomen op het verhaal, er de grote lijn uit te halen en er onderliggende waarden uit te bespreken, is een creatieve methode om op een andere wijze de complexiteit van een situatie te onderzoeken. Hierdoor bent u in staat om het eigen verhaal op een zinvolle manier door te trekken naar de toekomst en verdere invulling te geven aan uw rol binnen de context van u (toekomstige) werksituatie. Het creëren van ruimte voor het vertellen van het verhaal en daarbij de verbeelding aan het woord te laten, levert vaak voldoende ‘blikopeners’ op voor de coaching gesprekken.

Hoe ik u kan begeleiden

  • U heeft een wens dat u wel zou willen werken in een rol met (meer) leidinggevende verantwoordelijkheid, maar hoe komt u daar.
  • U bent aan het werk in de rol van leidinggevende, directeur, ondernemer, CEO, als manager van een afdeling of in de politiek en u heeft regelmatig individuele vragen over werkgerelateerde thema’s. U bent op zoek naar een onafhankelijke sparringpartner buiten de organisatie.
  • U heeft feedback gekregen op uw stijl van leidinggeven en wil graag gecoacht worden bij uw ontwikkeling. U bent bang dat u anders uw baan kwijtraakt.
  • U heeft 20 jaar een leidinggevende functie gehad, maar het bedrijf is verkocht en uw afdeling wordt verplaatst naar Tsjechië. Wat nu?

U kunt dan bij mij terecht voor Executive Coaching, Business Coaching, Loopbaanontwikkeling en Outplacement.

Alle coaches in de regio Amsterdam


BLOGPOSTS VAN Els van Mourik
Els van Mourik heeft nog geen BlogPost geplaatst

 
 
 
     
 
Beste Els,
Ik ben geinteresseerd in
Ik ben bel mij op
of email naar
groeten,

uit